Over LT7

Ik ben Léon Tuijt.

Trainer, coach, docent, toegepast psycholoog i.o. en ex-topsporter maar boven alles een mens met veel gevoel. Ik heb één missie in het leven. Ik begeleid mensen en organisatie om zich verder te ontwikkelen. Dit doe ik door het geven van training, coaching en inspiratie.

.Ik ben van mening dat mijn opleiding als toegepast psycholoog zeker van belang is maar dat mijn levens- en praktijkervaring (life events) nog veel meer van waarde zijn. Als trainer kan ik op een prettige, enthousiaste en eenvoudige wijze kennis, vaardigheden en inzichten overbrengen. Mijn kracht zit in de éénvoud, moeilijke en ingewikkelde materie terugbrengen naar de kern en op heldere en effectieve wijze communiceren, afgewisseld met humor en een grote dosis plezier.

Als coach laat ik jou je ware ik naar boven halen en ben je in staat om eigen keuzes te maken die bij je passen! De mens staat bij mij centraal en mijn interesse is oprecht. Mijn brede achtergrond heeft mij vele inzichten gegeven en hierdoor is mijn intuïtie zeer sterk ontwikkeld.

Achtergrond

Als trainer werkte ik 12 jaar voor een grote zakelijke bank. Ik verzorgde financiële trainingen door het hele land en had een mooie baan. Ik had dagelijks veel persoonlijk contact met een diversiteit aan mensen en het overdragen van kennis, inzicht en vaardigheden was mij op het lijf geschreven. Ook in de sport was ik in deze periode zeer actief, ik was drie jaar profvoetballer, werd Europees kampioen karate en Nederlands kampioen kickboksen. De sport heeft mij veel inzichten gegeven over mindset, discipline, focus en doorzettingsvermogen. Nadat mijn baan als trainer bij de bank door de opkomst van internet werd opgeheven maakte ik de keuze om als financieel adviseur aan de slag te gaan in het bankwezen.

Deze keuze bleek niet de juiste, de grote commerciële belangen waren niet te verenigen met mijn persoonlijkheid. Ik maakte al snel een bewuste keuze om het bankwezen te verlaten. Ik koos op 32-jarige leeftijd voor de politie. Het klinkt cliché maar mensen helpen afgewisseld met een stuk avontuur leek mij altijd al een mooie combinatie. Ik leverde mijn lease-auto en de helft van mijn salaris in en volgde mijn hart.

Bij de politie maakte ik kennis met de onderkant van de samenleving, hoe hard het leven kan zijn en werkte ik jaren op straat en als jeugdagent. Ook bij de politie was ik bezig met wat ik voor andere mensen kon betekenen. Tijdens het werk op straat en als jeugdagent probeerde ik altijd op een positieve manier de mensen, die het vaak al moeilijk hadden, te helpen en ondersteunen. Ook voerde ik opvanggesprekken met collega’s die zware incidenten hadden meegemaakt.

Na een aantal jaren bij de politie startte ik mijn vechtsportschool. Na 25 jaar hard trainen en wedstrijden was de tijd aangebroken om les te geven. Het trainen van mensen in mijn sportschool is te vergelijken met het leven: samenwerken, plezier maken, winnen, verliezen, doorzetten, afzien, zweten, discipline, respect (geven en krijgen) en doelen stellen. Daarnaast is sporten gewoon gezond! Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier en passie. Tevens ben ik als docent gedrag en communicatie verbonden aan de Politieacademie.

Tien jaar geleden ben ik begonnen mijn leven anders in te richten. Ik leef bewust en maak keuzes die bij mij passen vanuit mijn authentieke persoonlijkheid. Een aantal jaren geleden heb ik, mede door mijn ervaringen bij de politie, besloten mij verder te verdiepen in de psychologie van de mens en begon met de studie toegepaste psychologie in Leiden. Als toegepast psycholoog leer ik om nog beter op een praktische wijze gedragsveranderingen bij mensen te bereiken, vooral het praktische gecombineerd met mijn oprechte interesse past bij mij. Tevens volgde ik trainingen bij de Open Circles Academy en als eeuwige student van het leven blijf ik bezig met zelfontwikkeling middels het lezen van boeken, bijwonen van seminars en het volgen van trainingen.

Kennismaken?

Neem nu contact op voor een gratis intakegesprek!

You have Successfully Subscribed!